Wij leveren vreerwerk!

 

Welkom op de site van Vreerwerk, vrerig weerwerk. Uw bron voor duidelijke, politieke informatie over transgender rechten en gender-educatie.

Vreerwerk is een vers initiatief met expertise op de volgende vlakken:

  1. Gender-educatie: voorlichting, gastlessen, advies, workshops over (trans)gender en over intersex
  2. Internationale trans* advocacy op EU en VN niveau (CEDAW, UNHRC)
  3. Transgender gezondheidszorg: depathologisering en organisatie transzorg
  4. Diversiteitsbeleid en transitieprotocollen
  5. Organiseren en faciliteren van transgender en intersex gerelateerde events

Op dit moment is Vreerwerk betrokken bij een aantal projecten voor transgender en gezondheidszorg. Zo ondersteunen wij trans-activisten in Spanje met een mensenrechtenbenadering in de strijd om een goede en vergoede transzorg. Vreerwerk neemt al vanaf 2010 deel aan een internationale denktank voor niet-pathologiserende transgender gezondheidszorg. Daartoe wordt een Europees project opgezet in samenwerking met Transgender Europe (TGEU) om structurele aandacht van politici, beleidsmakers medici en mensenrechtenorganisaties te krijgen voor een mensenrechtenperspectief op transgezondheidszorg.

Een andere activiteit is gender-educatie. We hebben jaren ervaring in gastlessen voor studenten en adviseren van Amerikaanse undergraduate sturdenten op het gebied van gender en seksualiteit (Worldlearning institute, CIEE). Maar ook het organisaties wegwijs maken in genderdiversiteit en hen helpen met diversiteitsbeleid of transitieprotocollen voor transgenders hoort hierbij.

Voor meer informatie kunt u bellen of e-mailen.

J. Vreer Verkerke
vreerwerk@xs4all.nl
06-16126458

 

%d bloggers like this: